Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

tirsdag den 6. oktober 2015

5 tips til at få inspiration til dine kreative projekter


Sådan får du inspiration til dine skriverier, til dine illustrationer eller noget helt tredje!
Nedenfor har jeg listet fem gode råd til, hvordan du kan få inspiration tilbage og få de gode ideer til at titte frem igen, så dine projekter kan blive færdige og nye kan dukke op.

1. Inspiration kan ikke tvinges frem
Det hjælper ikke at sætte sig ned ved skrivebordet, og tro at man bare kan få en god ide, på denne måde. Inspiration skal komme et sted fra, så med mindre dit værelse eller kontor er fyldt med spændende NYE ting, så skal man VÆK fra kontoret. Man skal væk fra det tomme word-dokument, fra det tomme stykke papir eller lærred og komme ud!

2. Se dig omkring 
Har du nogensinde gået en tur, og set dig omkring? Altså sådan rigtigt? Tag dig god tid. Du behøver ikke gå 10 kilometer, det er ikke det vigtige her, men det vigtige er, hvad du opfanger. Hvilke farver har skoven, stranden eller byen? Hvordan ser menneskene virkeligt ud? Hvad laver de, hvad taler de om og hvem mon de er? Ved at undre sig, stille spørgsmål og undersøge, opstår nye ideer og tanker i ens hoved, og på den måde, vil der hurtigt opstå en genial ide, måske til en ny roman eller et flot maleri, der viser de sande farver skoven har, eller bare ens egen fortolkning af, hvordan verden ser ud?
Så gå ud, tag en notesbog og måske et kamera og en kikkert med, og studer din omverden! ALT der kravler, kribler og krabler, bevæger sig, gror og bor.

3. Tag på Biblioteket og læs
Dette er den perfekte måde, at slå flere fluer på et smæk! Du kommer ud (tjek), du møder nye mennesker (tjek) og du får læst en masse nyt, som du måske får en masse inspiration fra (tjek)! Måske finder du ud af, at det er det dårligste du har læst, og det i hvert fald IKKE er sådan du vil skrive, måske er det i virkeligheden det bedste du har læst og du vil læse mere af denne forfatter og måske bliver du inspireret til selv at skrive i samme stil? Ellers kan du altid låne en bog om "Sådan skriver du en god bog" eller "Sådan overlever du som fattig forfatter". Hvis sådanne findes. Ellers burde du måske selv skrive dem?
Biblioteket har selvfølgelig også en masse skægge typer, som man kan studere eller tegne, hvis ikke lige man er til bøger og det der med at læse. Men så læser man jo nok heller ikke dette indlæg...

4. Lad alt hvad der hedder arbejde ligge, og mor dig
Der sker ofte en masse sjove ting, når man kommer ud og har det sjovt med sine venner eller sin familie, så ser man pludselig noget, som man ikke selv ville være kommet i tanke om, man oplever noget der er som stjålet ud af en film og vups, så er der lige en ide til en tekst, en scene eller en illustration!
Hvis ikke du har nogle planer, så gå dig en tur, eller aftal noget med en ven eller veninde, på den måde kommer man ud og oplever noget, måske noget nyt, måske noget der inspirerer dig, til at skrive en historie, eller giver dig den der manglende brik til dit projekt. Dette er altså en måde, hvor man kan kombinere overspringhandlinger og arbejde. Smart ikke?
Det er nemlig min erfaring, at man bedst får nye ideer, når der sker noget, når man laver noget, er i gang med noget og når tiden flyver afsted. Det er som regel når jeg har allermest travlt, at jeg får allerflest ideer og har allermest lyst til, at skrive eller illustrere.

5. Rejs Ud
Tippet her minder meget om det forrige, men det er mere drastisk. Hvorfor ikke udnytte din trang til ferie, og derved stoppe din mangel på inspiration? Hvis du alligevel skal ud at rejse, måske bare rundt i Danmark, det behøver ikke være vildt, kan du jo samtidig forsøge at opsøge lidt inspiration, når nu du er igang.
Hvis man ikke synes man får noget inspiration mens man ligger ved poolen, eller er ude at trave, så skal man ikke tage det for tungt. Det meste kommer først i reflektionsprocessen, når man ER kommet hjem igen. Så husker man måske pludselig et eller andet, som man kan bruge. Så er det også altid bare fedt at komme ud og se et helt nyt sted, med en ny kultur og et nyt perspektiv på livet, som man kan lade sig inspirere af.

Jeg håber mine fem små tips var brugbare - Smid en kommentar eller DEL på Facebook! ;)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar