Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

mandag den 5. september 2016

11 Skriveideer der kan få dig ud af blokade (2#)


Denne omgang af skriveideer er stærkt inspireret af min tur på Grundtvigs Højskoles skrivekursus i sommerferien 2016 (Læs mere her). Mange af øvelserne fra kurset har jeg samlet her nedenfor, og nogle få af dem er mine egne ideer, bl.a. nr. 8 :)

1. Story Cubes 
Som det ses på det første billede ovenfor, er jeg ret glad for mine Story Cubes. Jeg har originalsættet og "Actions". Man bruger dem ved at slå med alle ni terninger, og digte en historie ud fra det. Man kan sagtens lave et sådant terningesæt selv, hvis man sætter klistermærker over almindelige terninger, eller lignende.

2. Køleskabsmagneter
Her kan man købe "køleskabspoesi" magneterne, eller bare almindelige bogstaver. Man kan digte ord, sætninger og små historier eller digte. Det er op til dig! :)

3. Klippe-klistre
Er man en lidt destruktiv type, kan man gå ned i en genbrug, tage på marked eller gå på rov i bogreolen og klippe i siderne! Ja, det er lige hvad du skal. På den måde kan man skabe en ny historie med de ord man finder på siderne. Hvis man vil begrænse sig selv kan man nøjes med en enkelt side.

4. Skriv ud fra et navn
Find på et navn, få en til at finde på et navn eller bed google om at generere et random navn, og skriv ud fra det. Hvordan er personen, hvordan ser personen ud, hvordan lugter personen, er det overhovedet en person eller er det en lille lyserød øgle med fem arme og to haler? Hvem ved?

5. Skriv ud fra en ting
Croquis skrivning! Dette er direkte stjålet fra skrivekurset (som mange af de andre på denne liste). Du tager en ting, sætter den foran dig, og begynder at skrive. Så simpelt er det. Beskriv det du ser, beskriv det du ikke ser - bare skriv!

6. Skriv ud fra en erindring
Du kan enten skrive ud fra din egen erindring, eller en andens. Noget vi gjorde på kurset, som jeg kaldte Magisk-Dramatisk. Vi skulle skrive nogle dramatiske ting der var sket for os, f.eks. med et dyr, og så lave historien om til noget magisk.

7. Slå med terningen
Tag en terning, slå med terningen. Når du så f.eks. får tallet 5, skal du starte en historie med sætningen "Da jeg var 5 år gammel..." - Leg lidt med øvelsen, brug flere terninger, skriv i fremtid, nutid eller ingen tid. Det er faktisk meget sjovt! 

8. Gå på sansejagt!
VI fik at vide, at vi alle skulle øve os i at bruge sanser MEGET mere. Derfor besluttede jeg en dag på skrivekurset at gå på sansejagt i den lille spøgelsesby, der grænser op til Hillerød. Det var faktisk svært! Gå ud i verden og se hvor mange sanser du kan beskrive og få ned på papiret. Mærk omgivelserne, duft, smag, lyt og føl. Det med at se, er ikke så svært, det er alle de andre sanser man glemmer.

9. Beskriv en scene
Beskriv et sted du har været, et sted du ikke har været eller et sted du har drømt om.

10. Skriv ud fra et bogstav
Vælg et bogstav, og skriv med det bogstav. Om det er bogstavrim, selve lyden i bogstavet eller hvad det er, BRUG det! 
F.eks. "Hemmelighedsfulde Henning elsker Hamstre". 

11. Skriv med fokus på et tema
Skriv lidt ligesom nr. 10, bare ud fra et tema. F.eks. Træer.
"Birk Elmehøj har en grøn kongekrone på sit tykke hoved".Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar